De Opvang

Activiteiten

Gastouder Mariska gaat elke dag wel met de kinderen naar buiten toe, zon of regen. Wind of sneeuw het maakt niet uit! Want met elk seizoen en bij elk weer valt er wel wat te ontdekken en te beleven!

  •  Je leert je motoriek te ontdekken en te ontwikkelen door steentjes of eikeltjes te verzamelen, door lieveheersbeestjes of een kikker op te pakken of gewoon te voelen in een hoop bladeren of takken.
  • Je leert je zintuigen te gebruiken door te zien wat er allemaal gebeurd in de natuur.. miertjes kruipen rond en spinnetjes maken een web. Ook ruik je veel in de natuur. Regen die net is gevallen geeft weer een hele andere geur dan wanneer de zon al een week schijnt. En in de natuur valt zoveel te horen! Bladeren die ritselen in de wind, vogels die fluiten, diertjes die rond lopen, en zo kan ik nog wel een hele tijd door gaan!
  • Je leert je lichaam kennen. Wat kan ik allemaal en hoe weet ik wat ik kan. Door het spelen in de natuur leer je zoveel, kan je balanceren op een boomstam die om ligt? Kan je in een boom klimmen of over de grond rollen en wat doet dit met je lichaam? Vind ik het eng, spannend of juist heel leuk? Hierbij leer je ook meteen een heleboel over je emoties!
  • Je krijgt waardering voor wat de natuur ons allemaal geeft. Welke weg heeft het af moeten leggen? Waar komt melk vandaan of de appels die we elke dag eten? Je kan het wel vertellen maar wat is nu mooier dan het zelf te zien waar het vandaan komt en hoe het bij ons komt?!

Contact

Gastouder Mariska

Woutersdijk 1A

6675MC Valburg

Telefoon: 06-27424757

LRKP-nummer: 747836231

Stuur een bericht

    Volg mij op Facebook